ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Από το υλικό που φτιάχνονται οι κούκλες» της Ειρήνης Γαβριλάκη

18 Σεπτεμβρίου 2013

Η συγγραφέας γεννήθηκε στον Πειραιά, στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Εργάζεται ως αρχαιολόγος της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δυτικής Κρήτης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου από το 1986, μετά από σπουδές στην Αθήνα και τη Γαλλία. Στο πλαίσιο της δουλειάς της ανασκάπτει και δημοσιεύει αρχαιολογικό υλικό και ασχολείται με τη μουσειακή αγωγή.

Το βιβλίο “Από το υλικό που φτιάχνονται οι κούκλες”, είναι η πρώτη λογοτεχνική της απόπειρα.  «Τι κάνει τους ανθρώπους μυθικούς, τελικά; Είναι η διάθεση να έχουμε προσωπικές μυθολογίες και παρελθόν ή εκείνος ο διακαής πόθος του είδους μας να έχει μέλλον; Ποια στιγμή οι καθημερινοί άνθρωποι γίνονται μύθος, παραμύθι ή παραμυθία και άλλοθι για έναν άλλο καθημερινό άνθρωπο; »

Με αυτό το ερώτημα αρχίζει το βιβλίο, στο οποίο παρουσιάζονται τέσσερις και μία γυναίκες που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές και που, όλες μαζί, αντανακλούν την Ιστορία από τις αρχές του 20ού αιώνα ως σήμερα. Μέσω των πορτρέτων αυτών των γυναικών, η συγγραφέας αναζητά το υλικό που τις καθόρισε, το υλικό που η καθεμιά τους μετέφερε και που μετέτρεψε σε υλικό μιας μεγάλης αφήγησης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η κ. Βούλα Τζαρέλα, εκπαιδευτικός.  Αποσπάσματα θα διαβάσουν η συγγραφέας και η διευθύντρια της Χορωδίας του ΚΕ.ΠΑ.Π. κα Παπαγιαννοπούλου Φάλια

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19.00 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου ( Δαμασκηνού )

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

logo final120

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

 

 libkor

 

 

 

ΩΡΑΡΙΟ

Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
(Δευτέρα - Παρασκευή) 9.00 – 14.00

Κατά την περίοδο φιλοξενίας περιοδικών εκθέσεων, το ωράριο διαφοροποιείται.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολοκοτρώνη 4

Κόρινθος

20100

27410 20120

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.