ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΡΩΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΡΩΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ»

 ΣΑΒΒΑΤΟ 26  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ώρα 8.00 μ.μ.

 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ παρουσιάζει το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015  στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου  τη Θεατρική Παράσταση «ΕΡΩΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ», μια γαλλική κωμωδία εποχής  των Σκρίμπ και Λεγκουβέ, πρότυπο  δεξιοτεχνικής γραφής  που  χαρακτηρίζεται από κομψότητα, χάρη και χιούμορ. 

Η σκηνοθέτης και ηθοποιός Κερασία Σαμαρά σχολιάζει με χιούμορ το θεατρικό κώδικα που αλλάζει και δοκιμάζεται στο πέρασμα των χρόνων, τη συγγένεια των θεατρικών ειδών μεταξύ τους, καθώς και τα δυσδιάκριτα πια, όρια μεταξύ σκηνής και πλατείας


Το έργο περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και τα τεχνάσματα, που εκείνος μηχανεύεται για να κατακτήσει τις καρδιές μας, όμως καθώς διαδραματίζεται σε μια πολιτικά ταραγμένη εποχή, στηλιτεύει επίσης, με χιούμορ, τη διαφθορά και το φανατισμό των αντίπαλων παρατάξεων που διαδέχονται η μία την  άλλη στην εξουσία.

Τα ταιριαστά και αταίριαστα ζευγάρια που εμφανίζονται, οι μηχανορραφίες, οι μεταμφιέσεις, η δράση και η λεπτή πονηριά, βομβαρδίζουν το θεατή, με σειρά εκπλήξεων ως την τελευταία στιγμή και οδηγούν σε αβίαστο γέλιο αλλά  και αυξανόμενη αγωνία για την έκβαση των καταστάσεων.

Οι πέντε ήρωες ,όλοι νέοι, όμορφοι και ερωτεύσιμοι, αν και αστειεύονται με τη ζωή, βρίσκονται ο καθένας στη δική του δίνη: άλλος στη δίνη του έρωτα, άλλος στη δίνη της πολιτικής του επιλογής, άλλος και στα δύο, κι όλα αυτά κάτω από το βλέμμα του χρόνου που περνά αδυσώπητος.

Μια παράσταση με ζωντανά τραγούδια και πλούσιο εικαστικό περιβάλλον εποχής, με αναφορές στη ζωγραφική και στο χορό.

Παίζουν: Σαράντος Γεωγλερής, Αλέξανδρος  Νταβρής, Βίκυ Μαραγκάκη, Κερασία Σαμαρά, Μιχάλης ΜαρκάτηςΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ», ώρα 8.00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

logo final120

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

 

 libkor

 

 

 

ΩΡΑΡΙΟ

Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
(Δευτέρα - Παρασκευή) 9.00 – 14.00

Κατά την περίοδο φιλοξενίας περιοδικών εκθέσεων, το ωράριο διαφοροποιείται.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολοκοτρώνη 4

Κόρινθος

20100

27410 20120

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.