Συλλογή Σωτήρη Πυλαρινού

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ (βιογραφικό)

Ο Σωτήρης Πυλαρινός γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1914 & πέθανε στις Βρυξέλλες το 1989. Το 1944 αποφοιτεί από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με πτυχίο στη Ζωγραφική και τις Θεωρητικές Επιστήμες της Τέχνης. 


Στα δύσκολα μετακατοχικά χρόνια μεταβαίνει στην Ολλανδία, όπου σπουδάζει από το 1947 έως το 1949 στη Βασιλική Ακαδημία Εικαστικών Τεχνών του Άμστερνταμ, στο τμήμα Ζωγραφικής. Στη συνέχεια, εγγράφεται στη Βασιλική Ακαδημία Εικαστικών Τεχνών της Αμβέρσας, όπου σπουδάζει Ζωγραφική και την τέχνη της Υαλογραφίας (Βιτρώ). Ο δύσκολος δρόμος της καλλιτεχνικής τελείωσης ολοκληρώνεται το 1957 με τις σπουδές του στο Ανώτατο Εθνικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών της Αμβέρσας, όπου διδάσκεται την τεχνική της Συντηρήσεως Έργων Τέχνης ( με εξειδίκευση στα έργα ζωγραφικής )

Ο Σωτήρης Πυλαρινός στην εικαστική του διαδρομή πραγματοποίησε 165 εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως Ακτή Ελεφαντοστού, ΗΠΑ, Βέλγιο, Γαλλία, Ιαπωνία, Ισπανία. 

Έχει τιμηθεί με 131 πρώτα διεθνή βραβεία, χρυσά και αργυρά μετάλλια και έχει λάβει ηθικές διακρίσεις από το 1967 έως το 1986.
Έργα του Πυλαρινού βρίσκονται στην Ελληνική Βουλή, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο Μουσείο Ηθοποιών, στη Δημοτική Πινακοθήκη Βρυξελλών και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.


Μετά από προσωπική επιθυμία του Σωτηρίου Πυλαρινού, όπως εκφράστηκε στη διαθήκη του, η Δημοτική Αρχή της Κορίνθου στις 21-9-1998 εγκαινίασε τη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου θα στεγάζονται τόσο έργα από το ατελιέ του ζωγράφου, όσο και μια σειρά σημαντικών έργων διάσημων δημιουργών από την προσωπική συλλογή του. Ανάμεσα στα έργα του ξεχωρίζουν τα πολυβραβευμένα : « Η προσευχή των πεινασμένων » , « Ο πλούσιος και ο φτωχός », « Ο άγνωστος στρατιώτης »

 

logo final120

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

 

 libkor

 

 

 

ΩΡΑΡΙΟ

Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
(Δευτέρα - Παρασκευή) 9.00 – 14.00

Κατά την περίοδο φιλοξενίας περιοδικών εκθέσεων, το ωράριο διαφοροποιείται.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολοκοτρώνη 4

Κόρινθος

20100

27410 20120

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.