Εκπαιδευτική Πορεία ΤΕΧΝΗΣ ΒΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Η Π Ι Ν Α Κ Ο Θ Η Κ Η Κ Ο Ρ Ι Ν Θ Ο Υ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΣας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Ρόης Μάρκου "Εκπαιδευτική Πορεία ΤΕΧΝΗΣ ΒΗΜΑΤΑ"

που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός
 Ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. Παναγιώτης Λαμπρινός


Κατά τη διάρκεια της έκθεσης εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Ρόης Μάρκου προγραμματίζεται εκπαιδευτική δράση για  την Τετάρτη 20/3 σε συνέχεια προηγούμενης δραστηριότητας, με τη συμμετοχή μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου μέρος της οποίας έχει, ήδη, πραγματοποιηθεί στην εκπαιδευτική μονάδα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ


Το υλικό της έκθεσης χωρίζεται σε τρεις ενότητες:

  • Στην Α΄ ενότητα περιλαμβάνονται οι καλλιτεχνικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τα σχολικά έτη 1992-2002 στα σχολεία υπηρεσίας μου, οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τα επόμενα έτη 2002-2008 σε άλλους φορείς της εκπαίδευσης (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου), καθώς και δραστηριότητες που σχετίζονται με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Επίσης, παρουσιάζονται ενδεικτικά έργα από διάφορες περιόδους.
  • Στη Β΄ ενότητα παρουσιάζεται ένα εκπαιδευτικό /εικαστικό εργαλείο/παιχνίδι για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο προτείνεται στα πλαίσια της διδακτορικής μου διατριβής.

Με αφορμή τα λόγια του Fischer, ότι η τέχνη συνεχώς «ανακαλύπτει νέες περιοχές της πραγματικότητας καθιστώντας ορατό και ακουστό ό,τι υπήρξε αόρατο και ό,τι δεν είχε ακουστεί προηγούμενα»,

  • στη Γ΄ ενότητα παρουσιάζονται εικαστικά έργα και κατασκευές με περιβαλλοντική χροιά και έκφανση τα οποία δημιουργήθηκαν με ανακυκλώσιμα υλικά, λάδια, στόκο, κόλλες, γύψο, μελάνι σε μουσαμά ή χαρτόνι. Άλλωστε, η τέχνη καθώς εξελίσσεται αλλάζει εκφράσεις και οδηγεί σε νέες αναζητήσεις, σε νέα υλικά με ένα κοινό στόχο: τις πλαστικές λύσεις. Έτσι, με σεβασμό στους νόμους της εικαστικής γλώσσας, που αιώνες τώρα παραμένει η ίδια, οδηγήθηκα στην αναζήτηση καινούργιας εντύπωσης και νέων σημαινόμενων για τα γλωσσικά στοιχεία, που παρουσιάζονται στα έργα μου με άλλη χειρονομία.

 

Ρόη Μάρκου

 

logo final120

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

 

 libkor

 

 

 

ΩΡΑΡΙΟ

Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
(Δευτέρα - Σάββατο) 
9.00 – 13.00
(Παρασκευή)
18:30 -20:30
Ισχυεί έως 30 Μαίου

Το Σάββατο 20/05/2023 παραμονή των εκλογών η Πινακοθήκη θα είναι κλειστή.

Κατά την περίοδο φιλοξενίας περιοδικών εκθέσεων, το ωράριο διαφοροποιείται.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολοκοτρώνη 4

Κόρινθος

20100

27410 20120

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.