ΕΚΘΕΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Οι «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ» δημιουργήθηκαν το 2010 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς και ακούραστα δεκάδες εθελοντικές δράσεις σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια. Αξίζει να σημειωθεί  πως δεν έχουν κανενός είδους χρηματοδότηση από κανέναν ιδιωτικό ή δημόσιο  φορέα και οι δραστηριότητές τους πραγματοποιούνται αποκλειστικά με δικά τους μέσα. Κινητήρια δύναμη τους είναι η ευαισθησία και η θετική ενέργεια των μελών της.

Το αντικείμενο της οργάνωσης δεν περιορίζεται μόνο στις περιβαλλοντικές δράσεις. Πραγματοποιεί επίσης διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που απευθύνονται σε ΑμεΑ και παιδιά. Ιδιαίτερα μεγάλο βάρος δίνεται στις δραστηριότητες, που σχετίζονται με την αυτόνομη κατάδυση, την προώθηση και την ανάπτυξή της ως μια ασφαλής δραστηριότητα, που μπορεί να επιφέρει  πολλαπλά οφέλη.

Οι «Υδροναύτες» έχουν συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό φορέων και έχουν βραβευθεί για το εθελοντικό  έργο  τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  κο Κάρολο Παπούλια.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου με καλοκαιρινή διάθεση και περιβαλλοντική ευαισθησία φιλοξενεί από τις 4 – 25 Ιουλίου 2014 την έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας «ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», το αποτέλεσμα μιας πολυετούς προσπάθειας των Υδροναυτών, που συμπεριλαμβάνει εκατοντάδες καταδύσεων σε ολόκληρη τη χώρα μας, καθώς και πλήθος υποβρύχιων περιβαλλοντικών δράσεων.

Τα εκθέματα που παρουσιάζονται, συμπεριλαμβάνουν  πανέμορφους θαλάσσιους οργανισμούς και μαγευτικά υποθαλάσσια τοπία, αλλά και «σκουπίδια» που ρίχτηκαν στις θάλασσες, η ποικιλία των οποίων είναι ικανή να ξεπεράσει κάθε φαντασία. Στόχος του «Σιωπηλού Κόσμου»  δεν είναι μόνο να μεταφέρει τους επισκέπτες  του στις ομορφιές και τα θαύματα του υποβρύχιου κόσμου, αλλά να τους αφυπνίσει και να αναδείξει την ανάγκη για  την προστασία του. Μέσω των αντιθέσεων και των ανάμικτων  συναισθημάτων, που προκαλούν οι εικόνες που παρουσιάζονται  στο «Σιωπηλό Κόσμο», οι Υδροναύτες επιχειρούν να  μεταφέρουν τη «φωνή του βυθού» στην ελληνική κοινωνία και να ευαισθητοποιήσουν  κάθε έναν από εμάς για την άμεση ανάγκη προστασίας του υποβρύχιου πλούτου της χώρας μας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 8.00 μ.μ.

ΧΩΡΟΣ: Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, Κολοκοτρώνη 4

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 4- 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα – Παρασκευή : 9.00- 13.00

                                          Δευτέρα: 19.00 – 21.00

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Eπικοινωνία: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: agallery@otenet.gr  

«ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ»: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

logo final120

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

 

 libkor

 

 

 

ΩΡΑΡΙΟ

Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
(Δευτέρα - Σάββατο) 
9.00 – 13.00
(Παρασκευή)
18:30 -20:30
Ισχυεί έως 30 Μαίου

Το Σάββατο 20/05/2023 παραμονή των εκλογών η Πινακοθήκη θα είναι κλειστή.

Κατά την περίοδο φιλοξενίας περιοδικών εκθέσεων, το ωράριο διαφοροποιείται.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολοκοτρώνη 4

Κόρινθος

20100

27410 20120

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.